torsdag 11 oktober 2012

Regn...

Igår och idag har det regnat från och till, samt varit blåsigt. Väderleksrapporterna säger att det ska vara regnigt i några dagar nu. Så det är inte bara hemma hos er som det regnar. Är lite svalare pga regnet, ganska skönt. Är första gången jag frusit de här dagarna. Var lite ruggigt att vara ute med båten idag, fick vänta ut regnet i kanalen och vi satt och lekte lekar hopkurade under taket i båten :) har sett delfiner både igår och idag, men bara en gång vardera dag. Blir ganska långt att bara sitta och titta ut över havet när man inte ser något... snorklade igen igår, men idag gick det inte pga allt regn. Lelle vart lite sjösjuk idag med, vågorna var verkligen stora!


Så här såg himlen ut idag precis innan regnet började
 På lördag åker vi på sattelite camp till Tsavo, är en ca 7 timmars bussresa från Mombasa inåt landet mot gränsen till Tanzania. Tsavo är en stor nationalpark, indelad i east och west. Det är jag, Lelle, Ellen, Ziska, Leah, Mishal och Kopa som åker + några staff. Vi ska bo i en by där vi ska hjälpa till med samhällsnyttiga saker, utgångspunkten ligger i att hitta alternativa inkomstkällor till föredetta tjuvjägare. De tjänar pengar på den sk bushtraden, skjuter alla djur de ser och säljer dem vidare. Så det gäller att komma på nåt annat som de kan göra istället för det finns inte så många djur kvar att skjuta. Det ska bli intressant! Vi ska göra fågelsurveys också och får förhoppningsvis se lite större djur, tex giraffer och elefanter. Vi kommer inte att ta med någon dator och förmodligen inte uppdatera bloggen förrän slutet av nästa helg, så håll ut till dess! Fick veta idag att vi nog inte kommer få duscha på hela nästa vecka för finns inga sådana bekvämligheter där borta i byarna... är mycket varmare där än här också, är långt inåt landet. Kommer bli jättespännande i varje fall!

Nu ska vi göra photo-ID på delfinbilderna, hur många bilder som helst av varierande kvalitet som vi ska matcha med delfinkatalogen för att försöka få reda på vilken delfin det är på bilden. Bilderna är på ryggfenan, de har olika märken o dyl på fenan som ska hjälpa till att identifiera dem.

Om vi inte hörs innan så får ni ha det så bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar