söndag 7 oktober 2012

Three sisters cave at Fikirini

Idag har fyra av oss besökt de tre grottorna vid Fikirini, ca 30 min bilfärd från basen. Vi väntade i två timmar på taxin...the African way of living. Grottorna användes ursprungligen som skydd åt slavarna under slavhandeln. Det kunde bo hundratals familjer i en grotta. Här i byn som vi bor, Shimoni, finns det en lite mindre grotta där slavarna istället tvingades till arbete, så de gällde att gömma sig väl.


Grottan med alla fladdermöss som flyger in och ut
Det som är häftigt med grottorna är att det bor en massa fladdermöss i dem. I de första två, lite mindre grottorna, bor det bara ett fåtal lite mindre fladdermöss. Det bor olika arter i varje "kammare", det blandar sig inte med varandra. Antingen är de fruktätande eller insektsätande fladdermöss, tyvärr inga vampyrer :) i den största av de tre grottorna fanns det miljoner med fladdermöss. I den ena kammaren var de jättestora, vi stod bara i öppningen för de var överallt o de sket på oss för att skrämma iväg oss. Vi hade regnjackor och hattar på oss, men var inte så farligt som vi trodde :) i den andra kammaren fanns det mindre, men inte färre, fladdermöss. En häftig upplevelse att se alla miljoner fladdermöss och höra ljuden av dem! Ibland flög de in i oss också.
Alla ljusprickar är fladdermusögon...


Klädda för fladdermusattacker: Lelle, Franziska och Copa
 
 Fladdermöss i taket
  
Nu är det slappa som gäller hela kvällen. Har kommit fyra nya volontärer hit, en kille och en tjej från USA, en engelsk tjej och en svensk tjej från Falun. Gårdagen spenderades vid poolen vid Reef hotel och vi köpte den dyraste hamburgertallriken, 700 kSh, en förmögenhet här, men var gott. Ca 65 kr. Sen gick vi en promenad i skogen och såg lite colobus apor som den här nedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar