lördag 8 december 2012

Action i Arusha! Äntligen:)

Idag har vi gjort något! Det var kul! Tack Peter! Peter är en av dem vi mötte i restaurangen i Ngorongoro, där berättade han om ett "hemligt" vattenfall i Arusha som han kunde ta oss till, så idag gick vi dit med honom. Egentligen skulle vi gjort det igår, men det regnade.

Utsikt vid ravinen



Flodbädden, inte så mycket vatten nu
I alla fall, han kom och hämtade oss vid 10-tiden, tillsammans med guiderna Jackson och Moses, sen körde vi bil i ungefär 20 minuter uppför ett berg. Det var en dålig väg men fint landskap och skönt att komma ut från stan. När vi parkerat högst upp fick vi gå ner igen, vattenfall är sällan på toppen av berg... Eller, själva fallet kanske är det, men det är ju mer landningsplatsen som är intressant. i vilket fall som helst så var det första gången på länge vi såg vanligt, "riktigt", gräs, och det var fint. Sen kom vi till en djup ravin och det var den vi skulle ner för.

Ibland fick vi klättra lite


Här var det riktig regnskog, väldigt fint, grönt och fuktigt, men inte så många djur som man kanske skulle trott. Sen fick vi gå i flodfåran i 20 minuter ungefär, med lite klättring över stenar och på några ställen fick vi vada lite.


Precis innan vattenfallet var fåran väldigt smal med höga, branta klippväggar på båda sidor innan det öppnade upp sig mot fallet. Coolt. Fallet är 80 meter högt. Antar att det blir 79 under regnperioden kanske.


Inifrån vattenfallet
Vi satte oss på några klippor och tog det ganska lugnt, gick och fotade lite och åt vår matsäck, sen tyckte Peter att det var dags för dagens höjdpunkt, klättra upp 10 meter ungefär, bakom själva fallet så man kunde titta ut genom det.
Kallt vatten!
Det var lerigt och
vattnet var kallt, men det var faktiskt riktigt tufft. Vi tog några bilder, klättrade ner och tvättade fötterna och sen satt vi och slappade en stund. Vi såg en kille som svimmade av någon anledning men han repade sig. Vi plockade ihop våra grejor och gick till bilen samma väg som vi kommit ungefär. Det var jobbigt att klättra upp igen, och halt trots att det var relativt torrt. Dags att börja träna igen! På vägen till bilen såg vi en kameleont, den första levande, med läskiga ögon och tydligen kan de bitas.



Marie ville klappa den. Väl framme vid bilen hade den avsvimmade killen tydligen inte orkat längre så vi skjutsade ner honom för berget.

Nu ligger vi vid poolen, det är inte så varmt, försöker planera framtiden lite, bokade flyg till Nairobi men blev utloggade innan vi kunde betala så nu vet vi inte om vi har några biljetter eller om vi måste ta bussen dit och det går inte att ringa till flygbolaget och fråga för det funkar liksom inte, så det där med planeringen har så att säga gått åt skogen. Men nya tag imorn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar