torsdag 6 december 2012

Safari dag 7: Ngorongorokratern

Grusvägen ner i kratern
Marie såg fram emot många djur i kratern
Kall morgon i kratern krävde tjocka kläder

Upp tidigt, det är viktigt att vara först ner i kratern för noshörningarna är lite blyga och går och gömmer sig om det blir för mycket trafik. Inte för att det spelade någon roll idag, de måste varit blyga redan från början för vi såg ingenting fast vi var nästan först. Efter flera timmar såg vi till slut två som låg platt på magen och inte gjorde nånting alls på hela dagen och de låg jättelångt borta och luften dallrade av värmen så det gick inte att ta några bilder. Vi åkte runt och tittade på apor och fåglar och gaseller och några lejon men kanske mest på landskapet för djuren hade vi redan sett tidigare och de var många fler på de andra ställena, så kratern var nog inte riktigt den höjdpunkt som man kanske förväntat sig efter allt man läst om den.



Grisarna gick på knäna för att lättare nå ner till gräset


En ensam gasell blir snabbt uppäten
Fläskkotlett till middag?


Ingen fläskkotlett idag

Närbild...

Lejon som latade sig


Struts! Väldigt stora, de syntes alltid på långt håll

Flodhäst med passagerare

Nyfikna grisar


Pippi pelikan!

Två black kites på jakt

Gnuer långt bort i ödsligheten

Gnuer på rad över vägen

Victor vid vårt sista lunchstop. Bästa guiden

Men! Man måste ändå åka ner för vägen UPP ur kraterna är helt fantastisk. vanligtvis åker man ner en väg och upp en väg, ganska nära varandra, men nu är den ordinarie uppfarten stängd för renovering så vi fick åka upp på motstående sida av kratern, och åka hela vägen runt precis uppe längs kraterkanten på en snirklig grusväg med massa hårnålskurvor, genom en riktig regnskog och med utsikt över kratern åt ena hållet och halva Tanzania åt det andra hållet. Så; strunta i gamedriven åk bara ner och upp igen på andra sidan:)



Fina vägen
Till slut kom vi i alla fall ut ur parken och det var precis på håret, för passar man inte tiden måste man betala för en dag till, 200 dollar, urk. Sen återstod bara tråkig asfalt tillbaks till Arusha med mellanlandning i Karatu för att köpa mer knark för magen och ladda kontantkortet i telefonen för att kunna ringa banken och betala för safarin för det hann vi aldrig göra innan vi åkte, schysst av Aschmed att låta oss åka på kredit, det kostade ändå över 30 000 spänn. Men han är riktigt cool, när vi kom tillbaks så kom han och pratade med oss på hotellet om hur upplevelsen varit och drack sina vanliga 8 öl, som han gör varje dag, och sen betalade han för oss också innan han åkte.

Vår bil med två huvuden i takluckan, så stod vi i en vecka
Sen gick vi och sov, åtminstone Marie, jag satt uppe till fyra och försökte sortera bilderna från safarin, vi tog ungefär 1000 bilder varje dag i åtta dagar, mellan 3 och 4 Gb per dag, tur vi har datorns hårddisk att lägga över bilderna på.

Snipp snapp slut på safarin
 

Mount Meru i Arusha, ser nästan ut com ett vulkanutbrott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar