tisdag 11 december 2012

Sista dagen i Afrika!

Sista hela dagen i Afrika spenderade vi mestadels i taxi. Och så såg vi en annan TV för 1,5 miljoner. Men vi började med att åka till ett giraffrehabiliterings/uppfödnings-center och klappade och blev lite slickade på av väldigt stora djur. De hade byggt en balkong så man stod på samma höjd som deras huvud, det var låångt ner till marken. Stoppade man mat i sin egen mun sträckte de ut sin jättelånga slemmiga tunga och tog den. Äckligt, men kul:)


Puss puss!
























Sen tog vi en liten promenad för de hade en skog bredvid, så gick vi lite vilse och fick springa tillbaks till bilen för att hinna till elefantuppfödningen också. När vi åkt i en kvart och borde varit framme för ungefär fem minuter sen så frågade vi om vi inte var framme snart och det var vi inte alls sa han för han hade bestämt att vi inte ville dit idag. Idiot. Först ville han dessutom ha 6000 shilling istället för 1200 som det egentligen kostade. De vill alltid ha minst 5 gånger så mycket betalt och sen gör de ändå inte det man kommit överens om. Så nu måste vi dit imorgon innan flyget går, tillsammans med allt bagage. Orka.
Så fort maten tog slut blev de sura och struntade i en.
Så; vi fortsatte till Westgate mall, en ännu större galleria än den vi var vid igår, men tydligen med samma affärer för vi kände igen allting.. Åt god sallad, men det var svindyrt och sen hade vi inte mycket mer att göra så vi drällde runt och sen skulle vi åka via Ethiopian airlines huvudkontor för att betala ombokningsavgiften för flyget. Det tog 45 minuter att åka 3 kilometer och sen skulle jag betala på 5 minuter. Efter en timme blev det min tur. Då hade de betjänat 4 personer fördelat på 2 kassor! 2 kassor i en stad med 8 miljoner invånare, och de arbetar så låååååångsamt så man hinner dö av ålder medan man sitter och väntar! Att handskriva och stämpla kvittot tog 10 minuter bara det. Men innan vi fick kvittot visade det sig såklart att bokningen som jag ringt och kontrollerat 3 gånger inte alls hade genomförts, det stod fortfarande att vi skulle hem den 20e. Ingenting här fungerar, det ska bli så skönt att komma hem. Eller att åka tillbaks till Shimoni för där var kul, men det orkar vi inte nu, nu ska vi hem och få riktig, svensk, medicin så vi blir friska till jul:)

Taxikillen var ju måttligt nöjd med att sitta och vänta i över en timme men han körde oss iallafall hemåt, kanske 7 km. Det tog 2 timmar. För att det var rusningstrafik + att han inte förstått vart vi skulle fast han sa att han visste och när han till slut förstod vart vi skulle så visste han inte var det var, bara att det var på andra sidan stan. Orka! Han fick iaf 20 kr extra som tackohejoförsvinnu.

Stopp i traiken, alla ska köra först, 5 i bredd på tre filer går jättebra.
Tillbaks på rummet, Marie trött, vi har köpt massa grejor som måste ner i någon väska och förhoppningsvis komma fram helt och det känns lite jobbigt med både det ena o det tredje, men vi har haft väldigt mycket kul på vägen hit och Marie vill stanna kvar, men nu har jag hemlängtan så vi ska åka skiiiidor och dricka varm schåklad!

Bokade service för bilen oxå för er som undrar, den 18/12 ska den plåstras om, hoppas jag inte hinner köra sönder den i helgen.

Tack o hej, Marie kanske hinner skriva nåt från flygplatsen, annars ses vi i Sverige allihop, Afrikafest i U-V när vi hunnit samla ihop oss!

1 kommentar:

  1. Välkomna hem!! Afrikafesten ser vi fram emot! Kram på er!

    SvaraRadera