torsdag 6 december 2012

Safari dag 2: Lake Manyara

Djungelskog


Delar av sjön är i behov av renovering.



Hit kom vi ungefär mitt på dagen dag 2 efter att ha lämnat Tarangire. Idag var det min tur att vara magsjuk så det var lite osäkert hur mycket gamedrive det skulle bli men jag orkade med hela dagen så vi körde på. Marie började safarin med att vara magsjuk och sen fick jag det men blev frisk fort. Sen blev jag mycket sjukare igen efter några dagar men det tar vi sen... I alla fall så var naturen vid Lake Manyara helt annorlunda mot den i Tarangire som mest var stäpp och akacior med några Baobabträd här och var. Själva sjön Manyara såg vi för det första inte mycket av för den är uttorkad nu precis före regnen, men vägen går ganska långt ifrån den även annars, inne i vad vi tyckte var en regnskog men det var det inte alls enligt Victor, för den här skogen var en "underground water forest". Eftersom parken ligger precis vid foten av Riften, alltså gränsen till högplatån, så rinner det ner väldigt mycket vatten längs bergssidan och hela parken genomkorsas av floder, eller som nu; torra flodbäddar, som mynnar ut i sjön. Detta medför att det finns vatten i marken året runt så egentligen kan man väl säga att det är den enda platsen vi varit på med "vanlig" växtlighet, med våra mått mätt.

Olive baboon hane

Elefanter spärrade vägen

Red and yellow barbit
Lesser masked weaver
Red-cheeked cordon-bleu

I alla fall; parken var väldigt fin, men eftersom det är så tät växtlighet så ser man inte så väldigt många djur. Vi såg i alla fall elefanter och bufflar och giraffer och alla de vanliga stora djuren och på väg ut ur parken lyckades Marie se en Monitor-ödla. Ganska stor, ungefär en meter lång, coolt. Vi såg även våra första flodhästar, men på ganska långt håll. Det räckte med en lång eftermiddag i parken, sen tog vi oss upp för bergssidan till Lake Manyara Wildlife lodge, eller nåt sånt. Ett jättestort hotell med säkert 100 rum. Vi var de enda gästerna...

Monitor lizard


Hotellets pool
Aporna på hotellets gräsmatta innan de har fått syn på Marie...


Apor på balkongen efter de har fått syn på Marie




























Marie bjöd in ett gäng babianer också på rummet, men kom ganska snart på att det var en inte så jättebra idé så de fick stanna ute på balkongen medan vi gick ner och åt middag. Känns lite knepigt med 10 personer som ska passa upp på en, men finns det inga andra gäster så får de väl passa på med de som finns.


Utsikt

Vi sov väldigt bra även den här natten, det skulle vi göra varje natt hela veckan, det var väldigt ansträngande att stå upp i bilen hela dagarna med huvudet ut genom takluckan. Bilen var förövrigt en Safari-anpassad Toyota Landcruiser om någon undrar. Nästa dag var det avfart till Serengeti, genom Ngorongoro, dock inte ner i själva kratern, det sparade vi till sista dagen.

Marie testar gränserna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar